Genomförda aktiviteter

20092008

2009

26-29 mars 2009 var Pelargonmuseets och Nationalsamlingens Vänner representerade på trädgårdsmässan "Nordiska Trädgårdar" i Älvsjö (Stockholm). Vi fick många besökare i vår monter och nya medlemmar.
Intresset för pelargoner är stor, var en allmän kommentar. Vi instämmer.

upp på sidan

Söndag den 2 februari kl. 12.00-17.00. Tema: vildpelargonernas fröer. Trots snön, kylan och halkan kom till museet ordföranden i den nationella pelargonföreningen Sällskapet Pelargonglädjen med webbmastern i föreningen – och tillika make. Vi pratade pelargonfröer, både arternas och hybridernas, och pelargoner, tittade på Nationalsamlingens pelargoner, fikade och hade trevligt. Över fem timmar försvann fort.

2008

Lördag den 9 augusti deltar vi i den årliga pelargonfesten i Bråbo, Småland, anordnad för 11:e året i rad. Trots regnet, kom mycket folk.

 

Den 28 september 2008, preinvigning av Pelargonmuseum med Nationalsamling. Speciellt inbjudna gäster var ordföranden och kassören i danska Pelargonförening, ordföranden och kassören i Sällskapet Pelargonglädjen och den ansvariga för pelargongruppen i Trädgårdsföreningen i Vetlanda. Många pelargonälskare och pelargonvänner var med denna dag, flera av de långresta. Dagen efter kom ytterligare gäster, denna gång från utlandet. Under veckan fortsatte att strömma in folk. Telefonerna ringde varma och mejllådorna fylldes fort av meddelandena från många gratulanter. Fantastiska gratulationskort nådde oss också.

Musiker på Pelargonmuseum Lilla kyrkosalen i Pelargonmuseum
 
upp på sidan

Söndagen den 23 november den nationella pelargonföreningen ”Sällskapet Pelargonglädjen” anordnar en medlemsaktivitet på museet.

Suckulent P. crithmifolium.Vi tittar på bildspel och på pelargonerna, äter goda plättar till kaffet, gjorda på `Dr. Westerlund´ blad, som samordnaren i trädgårdsföreningens pelargongrupp i Vetlanda, Gullvi, bjöd på och tjuvstartar Julen med att tända julbelysningen. Vi har också julpyntat för den dagen.
Fler bilder.

upp på sidan

VinterförvaringI början på augusti får vi besök av Pelargongruppen från Trädgårdsföreningen i Vetlanda, som Gullvi är ansvarig för. Det var en glad och entusiastisk grupp, med trevliga deltagare. Några av dem träffade vi igen på preinvigningen den 28 september. Dagen var strålande och gräsmattan inbjudande. Men,… Det kommer att finnas bord och stolar ute i trädgården nästa gång ni besöker oss.

upp på sidan

I augusti får vi besök från Värnamo trakten. Det kom en buss med folk och prästen var med. Många glada och trevliga ansikten träffade vi den dagen. Min mans moster var också med.

Blad P. cotyledonis Black Prince Pelargonbladen

 
upp på sidan

Vi har fått många besök sedan vi öppnade. Många av er har kommit långväga, också från utlandet. Stort tack till alla er för allt den positiva feed back och uppmuntran som ni har gett oss!

Speciellt tack till Bodafors invånarna som mottog oss med öppet famn. Vi måste ha te oss som vilt främmande fåglar i er bo när vi en regnig dag i juli 2008 lastade av lastbilarna med de tusentals pelargonkrukorna som ställdes på den inplastade f.d. kyrkosalsgolvet … Men ni tog emot oss så väl att vi aldrig kände oss främmande.

En alldeles speciellt tack till alla våra pelargonvänner för all stöd, hjälp och förståelse ni har gett oss. Utan er skulle Pelargonmuseum med Nationalsamlingen inte varit möjligt.

upp på sidan